Knust iPhone skjerm ? Slik gjør du ..

knust iphone

Du har klart å miste iPhonen din på bakken og knuste skjermen, når iPhone-skjermen din er ødelagt kan det være vanskelig å finne ut hva du bør gjøre, og hvilket iPhone reparatør som er best og rimeligste eller om du bør reparere den i det hele tatt.

I denne artikkelen vil jeg forklare hva du bør gjøre når du har en sprukket iPhone skjerm. Her får du noen tips til hva som skal til for å få en ødelagt skjerm fikset.

Først av alt, vær trygg

Når en iPhone skjerm er knust, så er det mange skarpe glass biter på skjermen som stikker ut og det som ville ha skjedd er at du kutter fingrene dine når du bruker den.

Hvis iPhone-skjermen din er helt ødelagt, ta et stykke teip og legg det på overflaten på skjermen. Se bilde nedenfor:

knust iphone
Slik dekker du teip over iPhone skjermen, dette er en god måte å unngå å få sår på fingrene.

Vurder skaden: Hvor ødelagt er det?

Det neste spørsmålet du vil spørre deg selv er dette:

  • Hvor ødelagt er skjermen? 
  • Er det noen sprekker?
  • Er skjermen helt knust?
knust iphone
Her er en knust iPhone skjerm.

Hvis skaden er liten kan det være verdt en tur til Apple butikken for å se om en unntak kan gjøres, men det er svært sjeldent at du får det til.

Apple dekker ikke fysisk skade på iPhone – det er fortsatt et service gebyr selv om du har AppleCare +. Mesteparten av tiden, er påvirknings punkter tydelige, og en Apple reparatør kan se dem med en gang. Hvis du har en knust iPhone skjerm, vil du ikke kunne snakke deg ut av det.

Finn det beste løsningen

Som iPhone-eier har du mange forskjellige reparasjons alternativer – så mange faktisk at det noen ganger kan bli overveldende.

Vi skal raskt gå gjennom hvert av temaene nedenfor.

Apple

  • Hvis du har AppleCare +, koster det for å fikse en knust iPhone skjerm vanligvis 700kr, Men hvis du ikke har AppleCare +, vil du sannsynligvis betale minst 2000kr og muligens opp til 3000kr, det er bare hvis skjermen er ødelagt.
  • Hvis det er en annen skade på iPhonen, for eksempel bøyd ramme så vil reparasjons prisen bli enda mer. Har du allerede AppleCare +, vil du sannsynligvis bli belastet 700kr. Hvis du ikke har AppleCare +, kan regningen din være så mye som 4000kr.
  • Apple har også en post-in-reparasjons tjeneste, men retur tid kan ta en uke eller lenger.

Hvis du har AppleCare +, kan Apple være ditt beste og minst kostbare alternativ. Hvis du ikke har AppleCare +, eller hvis du trenger å fikse iPhone-skjerm med det samme, er det noen andre løsninger du kanskje vil vurdere.

Apple hjemmeside finner du her: Apple.no

RepairGeeks “Mobil reparasjon på hjul” 

Mange vet ikke om denne nye metoden som heter reparasjon på hjul, denne nye metoden tilbyr deg en service hvor du får mobilen tilbake rett på døren din.

Bedrifter som Repairgeeks har lenge vært en stor konkurrent i bransjen som sender en høy kvalifiserte sertifisert tekniker som kommer direkte til deg hvor de skal reparere din iPhone der du er og reparerer mens du venter.

Mobil reparasjon på hjul er vanligvis like billig (om ikke billigere) enn Apple verksted, og de er betydelig mer praktiske.

Istedenfor for å stå rundt og vente i mobilverkstedet kan noen komme til deg og din daglige rutine blir ikke avbrutt i det hele tatt.

Videre tilbyr noen av disse mobil verkstedene bedre garanti enn den du får fra Apple, som er 90 dager.

For eksempel gir Repairgeeks tilbud om 2 års garanti på delene under reparasjonen.

Repairgeeks driver også med mobil og iPhone reparasjon i Askim. Skulle du trenge en raskt reparasjonen kan du få det levert hos dem.

Lokale mobil verksted

Et annet løsning for få din iPhone reparert er i lokale mobil verksteder. Etter hvert som Apple-produkter har blitt mer og mer populære, har flere og flere mobil verksteder dukket opp de siste årene.

De fleste uautorisert mobil verkstedene tilbyr Drop-Inn hvor du kan få levert iPhone inn til reparasjon og få skjermen fikset i løpet av 30 minutter.

Bor du i Oslo kan du få levert det hos Reparasjonmobil.no som tilbyr iPhone reparasjon i Majorstuen og Romsås senter. Reparasjonmobil.no er også lokalisert i Lørenskog som ligger nær Lillestrøm og Strømmen.

Har du annet modell som Samsung, Huawei eller Sony xperia så kan Reparasjonmobil.no reparere for deg.

Her er noen av mobil verkstedene. 

Mobil verksted i Oslo

Mobil verksted i Lillestrøm

Mobil verksted i Askim

Mytrendyyphone.no i Nydalen

NB: Vis et Apple Genius innser at din iPhone har blitt reparert med en 3-party skjerm, kan Apple nekte stå for garanti på telefon. Men når du har allerede knust skjerm så er garanti allerede frafall hos Apple, så hva er det beste løsningen for deg?

Reparere knust iPhone selv ? 

Hvis du tror du klarer å bytte skjerm på iPhonen selv, kan det være en billig løsning men det er ikke anbefalt.

Reparere en iPhone er en delikat prosess.

Det finnes dusinvis av små komponenter som fikser iPhone, så det er veldig lett å gjøre feil eller miste skruer på stedet.

Hvis en liten kabel ryker, så kan det hende at du går uten telefon over en lengre tid helt til du har kjøpt en ny iPhone skjerm.

Her kan du få kjøpt iPhoner deler.

Videre må du bruke en spesialisert åpningsverktøy for iPhone bare for å komme inn i iPhonen til å begynne med.

Hver obs på at Apple Watch og iPhone 7, 8 eller nyere, bruker de en spesielt skrutrekker som heter tri-point y000 . Denne skrutrekker brukes til å reparere en knust iPhone skjerm.

Hvis din tredje part iPhone skjerm går galt, ikke forvent Apple for å kausjonere deg ut.

Hvis Apple finner ut at du åpnet iPhone og prøvde å erstatte en sprukket skjerm, vil de ikke fikse iPhonen din.

Vi anbefaler deg å gå til profesjonelle mobil verksted som Repairgeeks som tilbyr garanti på skjermen etter reparasjonen.

Å reparere en knust iPhone skjerm kan også være en risiko og det krever riktig iPhone verktøy for å kunne bytte skjerm, verste som kan  ha skjedd er at du kan kortsluttet hele hovedkorte og iPhonen vil være ubrukelig.

La det være

Når du har en knust iPhone skjerm så har du alltid muligheten til å ikke gjøre noe.

Jeg anbefaler ikke å prøve og fikse det selv, med mindre du er 100% sikker på deg selv.

Du kan like godt fikse din iPhone nå hvis:

  • Du gir iPhonen til noen andre.
  • Du planlegger å selge den.

 

Lykke til

Jeg håper denne artikkelen hjulpet deg med å finne ut hvilket løsning som er best for deg.

Det kan være utrolig frustrerende når iPhone skjermen blir knust, så jeg ønsker deg lykke til med å få det reparert, enten du velger å velge Apple, Repairgeeks eller et annet alternativ.

Legg igjen en kommentar nedenfor og la meg få vite hva din erfaring med en knust skjerm.

Les mer om :

4 enkle triks når du har dårlig iPhone batteri 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *